Het STAP Opleiding Budget waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget krijgen van maximaal €1.000 per jaar is per 1 januari 2022 ingevoerd. 

 

We informeren je graag over het STAP Opleiding Budget en de mogelijkheden om de opleidingen via www.learningcentrum.nl te doen

Het STAP Opleiding Budget waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkel en scholing budget krijgen van maximaal €1.000 per jaar wordt per 1 januari 2022 ingevoerd. De regeling is in grote lijnen uitgewerkt en de definitieve regeling wordt in de loop van 2021 verwacht.

Hier vind je alle actuele informatie over het STAP Opleiding Budget. Deze opleidingen komen in onze Cursus_Shop

 Na invoering van de regeling STAP Opleiding Budget kun je in onze Cursus Shop een passende opleiding, cursus, training of andere scholingsactiviteit vinden die je kunt doen vanuit jouw STAP Opleiding Budget om jezelf verder te ontwikkelen, te scholen en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Er zal een breed scala aan scholingsactiviteiten en cursussen mogelijk zijn met het STAP Opleiding Budget en vanaf najaar 2022 gaan we je op www.learningcentrum.nl helpen om snel een passende keuze te maken uit ons scholingsaanbod, zodat je op tijd bent om je STAP Opleiding Budget goed te benutten.

 Er wordt gesproken over een  jaarlijks totaalbudget van € 218 miljoen waarmee er  jaarlijks ruimte zal zijn voor circa 200.000 toekenningen. Dus wees er vanaf 2022 op tijd bij!, vraag op tijd aan. De toewijzing gaat per 2 maanden, 30.000 per 2 maanden. Men verwacht dat het 2 maandelijks budget snel op is. De opleiding moet dan binnen 6 maanden starten. Wij doen ons best om daarvoor klaar te zijn.

 Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en mogelijkheden van het STAP Opleiding Budget? Blijf op de hoogte door je in te schrijven via het  contactformulier.

 Wil je anderen via ons opleiden, misschien wel je aanbod dat mogelijk is met het STAP Opleiding Budget onder de aandacht gaan brengen op www.learningcentrum.nl ?
Bekijk dan de  pagina met de informatie voor opleiders op de site van www.learningcentrum.nl .

 De meest gestelde vragen over het STAP Opleiding Budget

1.Wat is het STAP Opleiding Budget?

Stap Budget is een rijksregeling voor particuliere opleidingen, bedoeld om je te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt. De huidige regeling via het aftrekken van de belasting gaat verdwijnen.

2. Wanneer gaat de regeling STAP Opleiding Budget in en tot wanneer loopt de regeling?

Zoals we nu weten januari 2022

3. Waarom gaat er een STAP Opleiding Budget komen?

On het leven lang leren ook mogelijk te maken voor minder hoog geschoolden, zij die nu weinig aan opleidingen doen.

4. Voor wie is het STAP Opleiding Budget?

Voor iedereen die geen studie bijlage of gepensioneerd is.

5. Welke scholingsactiviteiten kun je doen met je STAP Opleiding Budget? Welke opleidingen en cursussen kun je doen?

Je kunt heel veel verschillen de opleiding en trainingen doen. De komende tijd gaat we op onze website’s er aandacht aan gegeven welke opleidingen daarvoor worden goed gekeurd en erkend.

6. Hoe werkt de procedure straks als je je STAP Opleiding Budget wilt gebruiken?

Je krijg van ons een “Aanmeld formulier” deze stuur je naar het UVW-Portaal, daar meld je je aan, wij krijgen van UVW dan bericht als het goed gekeurd is en wij krijgen het geld rechtstreeks van het UVW. Voor jouw wordt deze opleiding dan betaald door het UVW uit jouw STAP Opleiding Budget.

7. Welke kosten kun je vergoed krijgen met je STAP Opleiding Budget? Oftewel Wat zijn de subsidiabele kosten?

Maximum € 1.000,-- incl. btw per opleiding / training per jaar, sommige van onze opleidingen zijn 9 andere zijn 21 % btw. De erkende Korte Beroeps Opleidingen zijn 9 % de anderen zijn 21%

8. Wat als de kosten van de scholingsactiviteit hoger zijn dan € 1.000,-- incl. btw?

Dan moet de overige kosten zelf of via jouw werkgever betalen.

9. Kun je je STAP Opleiding Budget combineren met andere financieringen?

Ja dat mag, bij voorbeeld jouw werkgever kan een bijdrage doen.

10. Mag je meer dan één scholingsactiviteit per jaar doen met het STAP Opleiding Budget?,

Zover wij nu weten niet.

11. Kan ik het STAP Opleiding Budget ook gebruiken voor meerjarige opleidingen?

Ja, per jaar op nieuw aanvragen

 

Voor opleiders 

Wil jij jouw bedrijf & Trainingen & opleidingen presenteren op ons platform van www.learningcentrum.nl ?

Dat kan, we zijn hard bezig met alle erkenningen. We hebben nu de erkenning voor Stap-Budget via GRO, Deze kan ook jouw opleiding via ons erkennen Bij interesse kan je met het contactformulier met ons op nemen.

 Voor het plaatsen van je aanbod op dit platform is het als opleider van belang dat je aanbod (in de nabije toekomst) opgenomen is in het scholingsregister DUO voor de STAP Opleiding Budget regeling van het Ministerie van SZW/UWV. Wij zijn hier hard mee bezig alle erkenningen te krijgen zodat jij al jouw goed gekeurde trainingen en opleidingen via het STAP Opleiding Budget kan aan bieden

 Voorwaarden voor opname van je scholingsaanbod in het STAP Opleiding Budget scholingsregister van het Ministerie van SZW/UWV zoals opgenomen in de concept subsidieregeling STAP Opleiding Budget van 11 november 2019:

  • De scholingsactiviteit leidt op tot een (deel van een) door OCW erkend diploma of certificaat (er vindt toezicht door de Inspectie van het Onderwijs plaats) Bijvoorbeel MBO’s en HBO’s
  • De scholingsactiviteit leidt op tot een branche of sector erkend certificaat
  • De scholingsactiviteit is ingeschaald in het Nederlandse Kwalificatieraamwerk NLQF
  • De scholingsactiviteit wordt aangeboden door een opleider met een NRTO-keurmerk
  • De scholingsactiviteit bestaat uit een EVC-procedure bij een erkende EVC-aanbieder

 Wanneer je aanbod in dit scholingsregister van het Ministerie van SZW/UWV zal worden opgenomen omdat je als opleider met je aanbod aan de hiervoor gestelde criteria voldoet, of wanneer je bezig bent met het behalen van een hiervoor benodigd keurmerk, dan plaatsen we graag in het najaar van 2020 je scholingsaanbod op www.learningcentrum.nl .

Op dit platform komt ook scholingsaanbod dat (nu al, of op korte termijn) voldoet aan de criteria van de STAP Opleiding Budget regeling. Bedrijven die geen opleider of EVC-aanbieder zijn maar wel aanverwante diensten leveren zoals (loopbaan)coaching en arbeidsbemiddeling (wat niet onder de STAP Opleiding Budget regeling valt) kunnen ook een plek op www.learningcentrum.nl krijgen.

 Wil je je aanbod (of in de toekomst toekomst) plaatsen op dit platform en onze andere website’s en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het  contactformulier in.

 Momenteel is het platform van http://learningcentrum.nl/in ontwikkeling.

Voldoe je als opleider met je aanbod aan de criteria van de STAP Opleiding Budget regeling en wil je meedenken over de inrichting van het portal STAP Opleiding Budget opleidingen en trainingen  op www.learningcentrum.nl?

 Heb je hier ideeën over? We willen opleiders en trainers uitnodigen met ons mee te denken en input te geven, vul het contactformulier in of stuur ons een email met uw ideeën. We streven naar een portal waar bezoekers én opleiders blij van worden en die je bedrijf verder helpt!

Meld je aan via het contactformulier en geef aan dat je ook wilt deelnemen. We nodigen je graag uit. Laat ons het weten, dan plannen we een gesprek, info sessie of (bel)afspraak.

 

Ons doel

Wij steunen de doelstelling die de overheid met de STAP Opleiding Budget subsidieregeling heeft, namelijk opleidingen toegankelijker maken voor iedereen en het stimuleren van een leven lang leren. Onze website’s zal zich ontwikkelen tot een platform waar bezoekers gemakkelijk een passende opleiding of scholingsactiviteit kunnen vinden en doen. Wat hen verder helpt in hun ontwikkeling en waarmee zij hun STAP Opleiding Budget kunnen benutten. Voor opleiders zal de Cursus Shop op www.learningcentrum.nl zoveel mogelijk goede aanmeldingen genereren voor uw scholingsactiviteiten en andere mogelijkheden bieden om uw bedrijf verder te helpen. Daarnaast informeren wij zowel het publiek als opleiders over de inhoud en wijzigingen van de STAP Opleiding Budget Subsidieregeling.

 

Disclaimer: 

De op deze site verstrekte informatie over het STAP Budget is met zorg samengesteld. Wij doen ons best maar kunnen wij niet instaan voor de juistheid of volledigheid van alle informatie.  Heb je verbeter voorstellen, ontdekt je taal fouten, heb je tips? Laat ze ons weten!